Šnekový odšťavňovač Omega 8004 (8224)
Odšťavňovač Omega 8004 je nejnovější model šnekových dvoufázových odšťavňovačů.
Nejvíce univerzální šnekový odšťavňovač Omega
Omega 8004 vychází ze svého předchůdce, modelu Omega 8003, který se velice dobře osvědčil dlouhodobou spolehlivostí a bezproblémovým chodem. Na tuto tradici nyní navazuje i tento nový model 8004, který je nyní oblečen do nového kabátu a navíc prošel i technickou inovací.
Na rozdíl od ostatních šnekových přístrojů, Omega 8004 využívá velmi zdařilý dvoufázový systém odšťavňování, který zaručuje vyšší výtěžnost a sušší drť. V první fázi jsou suroviny nahrubo vylisovány a šťáva odtéká přes hrubé síto do sběrné nádoby. Zbylá drť je dále posouvána hlavním dílem směrem k jemnému sítu, kde dochází ke druhotnému odšťavňení suroviny. Celý tento systém je propojen, takže šťáva nakonec odtéká jedním otvorem.
Šťáva získaná s tímto přístrojem je vysoce kvalitní, neboť je získávána při pouhých 70ti otáčkách za minutu. Tento šetrný způsob zpracováni surovin zaručuje, že téměř nedochází ke ztrátám vitamínů.
S Omegou 8004 je možné zpracovávat téměř vše, běžné ovoce a zeleninu, ale například i obilné trávy, problematické bobuloviny (rybíz, angrešt..), naťovou zeleninu, atd. Kromě toho je možné využít tento přístroj k přípravě několika druhů těstovin, výrobě oříškového másla nebo pomocí homogenizačního pouzdra vyrábět dětské přesnídávky, zmrzliny, sorbety a jiné zdravé pokrmy, které si brzy oblíbíte.
Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).
HUBNUTÍ s ovocnými šťávami
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáš důležité vitaminy i minerální látky. Nejlépe uděláš, když si šťávy připravíš sama doma. Při nákupu šťáv dbej na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.
Nápoj na hubnutí s ananasem (400 kJ)
- Účinky - Enzymy z ananasu povzbuzují trávení.
- Postup - Smíchej 40 ml šťávy z hroznu, 40 ml šťávy z ananasu, 20 ml šťávy z limetky. Přidej drť ze tří kostek ledu a dolij perlivou minerálkou.
VHODNÝ NA:
jablka, celer, citrusové plody, jahody, listová zelenina, bobuloviny...
NÁŠ TIP:
Brusinky a maliny
Brusinky jsou známé díky močopudným vlastnostem a tato rubínově červená šťáva vám pomůže znovu nabýt rovnováhu v těle, potřebnou pro zdravou pleť.
- Přísady: 150g malin, 150g brusinek
- Postup: Maliny a brusinky omyjte a odšťavněte. Šťávy smíchejte ve sklenici.
Malinová vzpruha
Maliny jsou bohaté na zinek, který pomáhá korigovat činnost mazových žláz. Meloun napomůže detoxikaci těla.
- Přísady: 150 g malin. čtvrtka žlutého melounu, 1 jablko
- Postup: Vyjměte z melounu jadérka, odstraňte slupku. Omyjte maliny a rozčtvrťte jablko. Odšťavněte maliny, pak jablko a nakonec meloun. Smíchejte ve vysoké sklenici.