Sana Juicer EUJ-707 by Omega červená
Odšťavňovač Sana Juicer EUJ-707 by Omega je nejnovější model šnekových dvoufázových odšťavňovačů.
Má větší plnící otvor a volitelné hrubé síto.
Sana Juicer EUJ-707 by Omega červená
Sana Juicer EUJ-707 by Omega je nejnovější model šnekového dvoufázového odšťavňovače.
Na rozdíl od ostatních šnekových přístrojů, Sana Juicer EUJ-707 by Omega využívá velmi zdařilý dvoufázový systém odšťavňování, který zaručuje vyšší výtěžnost a sušší drť. V první fázi jsou suroviny nahrubo vylisovány a šťáva odtéká přes hrubé síto do sběrné nádoby. Zbylá drť je dále posouvána hlavním dílem směrem k jemnému sítu, kde dochází ke druhotnému odšťavňení suroviny. Celý tento systém je propojen, takže šťáva nakonec odtéká jedním otvorem.
Šťáva získaná s tímto přístrojem je vysoce kvalitní, neboť je získávána při pouhých 70ti otáčkách za minutu. Tento šetrný způsob zpracováni surovin zaručuje, že téměř nedochází ke ztrátám vitamínů.
Hlavní přednosti Sana Juicer EUJ-707 by Omega:
- volitelné hrubé síto - na odšťavňování měkkého ovoce a zeleniny
- skleněná nádoba na šťávu
- velký plnící otvor
- nerezová nádoba na drť
- stabilizační podložky
- a tichý provoz
Odšťavňovač je vyrobený z nových BPA free materiálů, které nemají negativní účinky na funkci imunitního systému člověka.
Se Sana Juicer EUJ-707 by Omega je možné zpracovávat téměř vše, běžné ovoce a zeleninu, ale například i obilné trávy, problematické bobuloviny (rybíz, angrešt..), naťovou zeleninu, atd. Kromě toho je možné využít tento přístroj k přípravě několika druhů těstovin, výrobě oříškového másla nebo pomocí homogenizačního pouzdra vyrábět dětské přesnídávky, zmrzliny, sorbety a jiné zdravé pokrmy, které si brzy oblíbíte.
Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).
Obsah balení:
- jemné síto
- volitelné hrubé síto
- homogenizační pozdro
- nástavec na těstoviny
- skleněná nádoba na šťávu
- nerezová nádoba na drť
- cedník šťávy
- pěchvoací zátka s těsněním
- kartáč na čištění
- český a anglický návod
HUBNUTÍ s ovocnými šťávami
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáš důležité vitaminy i minerální látky. Nejlépe uděláš, když si šťávy připravíš sama doma. Při nákupu šťáv dbej na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.
Nápoj na hubnutí S ananasem (400 kj)
- Účinky - Enzymy z ananasu povzbuzují trávení.
- Postup - Smíchej 40 ml šťávy z hroznu, 40 ml šťávy z ananasu, 20 ml šťávy z limetky. Přidej drť ze tří kostek ledu a dolij perlivou minerálkou.
Tipy na odšťavňování
- Ovoce i zeleninu nakrájejte tak, aby bez problémů prošla plnícím otvorem.
- Při odšťavňování tvrdé kořenové zeleniny pomalu vtlačujte produkty pěchovadlem. Pomalé otáčky otočného šneku budou zeleninu krouhat po částech.
- Některé druhy zeleniny utváří při odšťavňování pěnu - je to naprosto běžné. Můžete ji rozmíchat do šťávy nebo ji sebrat a znovu vložit do odšťavňovače.
- Při ošťavňování více druhů zeleniny střídejte tvrdou kořenovou zeleninu s listovou.
- Semena slunečnic, pohanku, hrách přidávejte do zeleninových šťáv. Obsahují mnoho prospěšných látek - enzymů, živin a vitamínů.
VHODNÝ NA:
jablka, celer, citrusové plody, jahody, listová zelenina, bobuloviny...
NÁŠ TIP:
Brusinky a maliny
Brusinky jsou známé díky močopudným vlastnostem a tato rubínově červená šťáva vám pomůže znovu nabýt rovnováhu v těle, potřebnou pro zdravou pleť.
Přísady: 150g malin, 150g brusinek
Postup: Maliny a brusinky omyjte a odšťavněte. Šťávy smíchejte ve sklenici.
Proti stárnutí
Bobulová bomba
Tato směs je jako tekutý letní puding. Vynikající vzpružující letní nápoj.
Přísady: 150 g černého rybízu, 150 g jahod
Postup: Černý rybíz i jahody omyjte a odstopkujte. Odšťavněte a smíchejte šťávy ve sklenici.